PROJEKTY PRYWATNE

DOM POD POZNANIEM

Dom o powierzchni użytkowej 151m². Centralną część stanowi salon i jadalnia. Dominują tu biele, beże i brązy. W podobnej gamie utrzymane są pozostałe przestrzenie. Sypialnia oraz sąsiadująca z nią łazienka zostały spięte klamrą kolorystyczną w postaci subtelnego fioletu. Kolor ten obecny jest na ścianie sypialni oraz na blacie umywalkowym w łazience. W łazience poszczególne strefy zostały podkreślone kolorystycznie. Strefa umywalek i strefa prysznica została zaznaczona jasno i ciemnoszarą płytką. Klatka schodowa prosta w swej formie, balustrada zaprojektowana z tafli szkła z elementem dekoracyjnym w postaci ażurowego wzoru. Pokoje chłopców związane z tematyką taneczną oraz sportami zimowymi. Elementy dekoracyjne oddają charakter i zainteresowania chłopców.


DOM JEDNORODZINNY

Dom w zabudowie szeregowej położony w pobliżu pól i lasów, o powierzchni objętej projektem 136m². Priorytetem projektowanej przestrzeni było połączenie otaczającego krajobrazu zewnętrznego z przestrzenią wewnątrz domu w taki sposób aby uzyskać spójność oraz harmonię. Relacje dwóch przestrzeni korespondujących oraz przenikających się określa inspiracja stylem skandynawskim, który opiera się na naturalnym pięknie przyrody i wnosi do wnętrz spokój oraz czystość form. Kolory dominujące to odcienie beżu, ecru, kolory neutralne, szarości, które łączą się z intensywnymi odcieniami zieleni oraz naturalnymi elementami z litego drewna.




PROJEKTY KOMERCYJE

HOTEL W ŚWINOUJŚCIU ****

Brak opisu

HOTEL BUBBLE PROJEKT DYPLOMOWY

Rewitalizacja Kamienicy znajdującej się w Poznaniu w obrębie Starego Rynku na ul.Paderewskiego 1. Kamienica wybudowana w II poł. XIX wieku., na przestrzeni lat wielokrotnie przebudowywana wymaga własnej identyfikacji, a jedną z możliwości jej poszukiwania jest architektura wnętrza. Zaproponowana forma i kolorystyka oraz kreowanie poszczególnych elementów wnętrz to działanie nie detalem a jedną mocną formą. Przy tworzeniu projektu Hotelu inspiracją stały się lata 60’, które charakteryzują dwa epitety: obłe i kolorowe. Wnętrza apartamentów oraz kawiarni są wyrazem fascynacji ówczesnym wzornictwem, designem i popularnymi zestawieniami kolorystycznymi. Przestrzeń projektowana ograniczona została do trzech kondygnacji w których umieszczona została funkcja reprezentacyjnego holu głównego na parterze, kawiarni na I piętrze oraz apartamentów na wyższych kondygnacjach.




PROJEKTY KONKURSOWE

NOWY TOMYŚL

Dialog w przestrzeni BIENNALE „In 2010” ASP im. J. Matejki w Krakowie Plan zagospodarowania Placu Niepodległości w Nowym Tomyślu.

Projekt rozpoczęto od analizy istniejącej sytuacji przestrzennej. W niezmienionym stanie pozostawiono zabudowę wokół placu oraz główną ulicę w jego obrębie. W ramach projektu zaproponowano nowy układ posadzki. Główny nacisk położono na zachowanie istniejącej trasy ciągu pieszego poprzez zaznaczenie go w ułożeniu kostki brukowej. W miejsce terenu zielonego zaproponowano nawierzchnię utwardzoną, co wyodrębniło znaczny obszar mogący służyć miastu w celu organizacji imprez masowych. Przed głównym wejściem do Ratusza zaprojektowano wycentrowane pierścienie, podkreślające rangę budynku w zagospodarowaniu analizowanego obszaru. W centralnej części koła umiejscowiono niską zieleń oraz ławki, stwarzając tym samym miejsce do wypoczynku. W ramach małej architektury miejskiej stworzono koncepcję dwóch ławek i tablicy informacyjnej, które mają stanowić uzupełnienie głównego projektu. Projekt współtworzony wraz z Sylwią Nowak, Pauliną Bielicką oraz Joanna Barcik.

HOTEL JELITKOWO

Głównym założeniem koncepcji architektonicznej jest hotel wraz z usługami towarzyszącymi, który swoją bryłą, skalą oraz architekturą nawiązuje do historycznego Domu Zdrojowego. Projekt zagospodarowania terenu zawiera się w osi wyznaczonej przez szpaler lip objętych ochroną konserwatora, jak również nawiązuje do dawnego mola znajdującego się w tym miejscu. Główna oś biegnąca od strony morza do parku jelitkowskiego naprowadza na część główną budynku, w której znajduje się strefa recepcji z lobby bar oraz apartamenty. Oś główną założenia wzmacniają pasy wody i drewnianych chodników będące kontynuacją podziałów w elewacji. Projekt zagospodarowania zakłada możliwie najmniejszą ingerencję w pobliski park, przy równoczesnym maksymalnym otwarciu przestrzeni w kierunku morza. W projekcie zagospodarowania prezentowanym w załączniku graficznym zlokalizowano m.in. molo wraz z mariną, restaurację całoroczną zlokalizowaną na molo oraz wypożyczalnię sprzętu wodnego w części pod molem. Dodatkowym atutem koncepcji są dwa rozległe tarasy na płaskich dachach skrzydeł bocznych budynku. Istotnym elementem projektu zagospodarowania terenu są pasy wody o przeszklonym dnie, pod którymi zlokalizowano pełnowymiarowy basen. W dzień doświetlają lustro wody w basenie naturalnym światłem, natomiast wieczorem to sztuczne światło z basenu przenika przez szkło i wodę tworząc efekt „świecącej wody”. Hotelowe patio wieczorem nie traci funkcji miejsca odpoczynku i spacerów gości hotelowych. Jest atrakcyjnym miejscem do organizacji wieczornych kameralnych imprez, a z okien pokoi hotelowych i tarasów – relaksującym widokiem. Projekt współtworzony w firmie Coplan Polska Sp. z o.o.